Casa Sufletului

Emotiile , manifestarea a tot ce reprezentam de fapt. Am pus intrebarea mentala de ce aceasta nebunie cu gandirea pozitiva si afirmatiile sunt total inutile in cazuri extrem de multe.

Am citit si am privit destul de multe documentare care ilustrau schimbari radicale a tot din viata noastra prin folosirea acestori tehnici de autosugestie dar care atunci cand le aplicam in viata mea erau la fel de utile ca benzina pentru o masina cu motor diesel.

La mine chiar nu mergea nimic. Atunci am inteles ca poti sa cladesti din punctul in care esti nu din imaginea prezentata.

Atunci cand doresti o alta forma de manifestare in viata ta iti doresti si magia a tot ce inseamna acum sa se intample si renunti la proiect pentru ca rezultate intarzie sa apara.

Asta oare de ce ?

Din experienta proprie fara a oferi sfaturi de urmat, am simtit cum de Luni totul o sa fie perfect. Pun in practica ce am decoperit nou si gata, magie, am gasit potiunea magica ce poate sa imi schimbe viata usor si fara nici un efort.

Ei bine e ca si cum ai spune am cumparat terenul acela si in seara asta imi fac bagajele , am construit casa visurilor mele. La fel de greu cum se construieste casa din realitate , se construieste si casa din sufletul nostru. Ne dam seama ca tot ce e in interior numai rezoneaza cu ce ne dorim , facem o inviestitie in subconstient si vrem minunea sa se manifeste acum daca se poate. Este oare posibil? Cred ca nu. Eu asa mi-am dat respunsul aparentelor esecuri care de fapt reprezentau in drumul meu spre schimbare decat fiecare caramida pusa la construirea mea interioara.

Muncesc continuu dar am si zile in care vremrea nefavorabila ma face sa incetez lucrarile din interiorul meu. Vremea nefavorabila insemnand o zi in care dorm , copii au nevoie de mine la casa lor ,vizitez alte vise si asa mai departe. Si este ok , sa fie asa atata timp cat dupa terminarea ploii iei din nou dalta si ciocanul si incepi sa muncesti la proiectul personal al sufletului.

Si poate ca nu azi , nici maine dar nici peste o luna nu va fi momentul in care poti sa te muti in noua locuinta dar fiecare dimineata aduce un sentiment de directie corecta, incetezi sa traiesti in voia destinului asteptand alte persoane sa te invite in ucenicie sa ii ajuti la construirea casei lor . Asta se intampla atunci cand nu stii ce vrei si traiesti fara plan de dorinte sufletesti , esti in permanenta ucenic undeva . Aceasta ucenicie este o minune pentru o perioada , astfel poti invata prin observatie dar devine un sentiment constant de frustrare atunci cand devine piesa principala ce canta pe fundalul sonor al sufletului.

Vine o vreme cand trezindu-ne in singuratate tanjim dupa cineva care sa ne puna o lesa imaginara la gat si sa ne tarasca prin parc ca un catel la plimbare , pentru ca in aceea stare nu avem responsabilitatea deciziilor si putem da vina mereu pe noul stapan .

A fi stapanii vietii noastre inseamna o cu totul alta forma de manifestare a energiei proprii, numai ai nici o umbra pe care sa dai vina pentru esecul tau, nu e de vina seful, copilul , sotul sau societate. Esti in fata sufletului tau privindu-l si fiind gata sa incepi munca. Si uneori e fara ucenici , arhitect, constructori. In acele momente esti tu in toate posturile . Poate parea cu totul nebunesc dar viata devine plina de satisfactii.

Astfel toate aceste afirmatii pozitive , reprogramare mentala au un rost. Ele devin unelte de recreere a sinelui, a sufletului si a intregii noastre fiinte. Dar inca o data , este sunt doar unelte sufletesti. Nu poti sa te duci la magazin sa iei o bormasina cand tu de fapt ai nevoie sa pui parchet in casa sufletului tau. De aceea am concluzionat din trairile proprii ca momentul si locul in care ne aflam este cel corect mereu. A te posta in viitor si a cauta finalul drumului este ceea ce se intampla cu aceste afirmatii si mentori care ii intalnim acum, ei isi au rolul lor dar daca nu merge acum este pentru ca suntem la alt nivel de percepere a informatiei , unul in care a practica ceea ce este la moda spiritual e ca si cum ai lua de la reducere de black friday mancare de pisici cand tu nu ai una. O hrana spirituala minunata dar benefica doar sufletului in pozitia intelegerii a ce este prezentat.

Am incetat deci sa caut mentori care din pozitie de atotcunoastere ofera minuni care sa imi schimbe viata si am inceput sa privesc in jur acceptand locul , situatiile si oameni cu care sunt acum in contact. Intelegand ca aici este momentul si locatia unde ma pot reconstrui si ca tot ce traiesc si am la indemana din punct de vedere spiritual sunt uneltele potrivite in drumul meu AZI.

Am intalnit oamenii cand eram in ucenicia observatiei cu o avere materiala considerabila traind in lux si opulenta dar plini de ranchiuna , suparare si frustrare. Atunci m-am intrebat daca oare ce e in suflet se reflecta si in Lumea materiala. Raspunsul meu e nu. Munca sufleteasca e de o mie de ori mai greu de realizat decat cea profana , asta pentru ca in rol intra intuitia , introspectia si in toate acestea nu avem audit. Trebuie sa credem in ce nu vad ochii si sa simtim emotiile ce ne ghideaza.

Am inceput sa vad casele sufletesti ale oamenilor si am fost atat de surprinsa de saracia lucie in care succese sociale traiesc. Am fost si eu una din persoanele care a vrut sa adune lucruri pentru a compensa durerea din suflet , abandonul , frica , lipsa de iubire. De fiecare data cand ma duceam sa imi cumpar ceva simteam inainte cum acel obiect imi va schimba cu totul sufletul si rana mi se va vindeca ca prin minune si la casa sufletului va fi adaugata nu o caramida ci un intreg etaj. Dupa ce sentimentul de euforie si fericire trece incepe culpabiliatea asta pentru ca undeva in mine stiam ca era doar ceva temporar , doar o fuga de adevarata munca interioara aceasta goana dupa achizitionare de lucruri. Ca si cum incercam sa refac o teava sparta cu lipici . Poate in aceea seara nu mai curgea apa dar maine sigur ma confruntam cu aceeasi problema poate chiar mai mare.

Dupa aceste constatari a durat o perioada sa incep sa pun in actiune noile emotii , nu stiu cand a inceput sa se contureze o noua casa in sufletul meu dar simt ca exista.

331964965_1428385174631654_4816963782082780010_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: