Jocul sentimentelor

Am înțeles debea târziu că mă învârt într-un cerc vicios al sentimentelor , neintelegand de ce tot rescriam piesa vieții mele dar jucam aceeași piesă . O piesa în care mă țineam de mana cu 3 sentimente esențiale care se tot dezbrăcau de ele dar rămâneau în aceeași esență . Mă uitam la această piesă în care doar spectatorii râdeau . Acela era filmul vieții mele . Unul în făceam auditoriul sa râdă de schimonoseală cu care îmi cărăm viața …da. Nu o trăiam ci ea mă trăia pe mine după programul ei stabilit în care zi de zi iar întâlneam aceste 3 sentimente principale : gelozia , ura și bârfă . De fiecare dată când priveam din sala viața altuia , un sentiment total de frustrare și oftica mă cuprindea zărind succesul acelei persoane pentru că oricât îl căutăm în mine , gelozia se îmbracă iar cu nuanțele ei specifice : frustrare, oftica , necaz , tristete , frica de a nu fi destul de bun sau de a fi abandonata . Și mă întrebam dacă acest sentiment poate fi cumva schimbat în lumina ? Daca poate fi privit din celălalt unghi , cel al admirației . Și dacă da ..cum ? Atunci am inteles că această admirație are nuantele acceptarii , ale înțelegerii la nivel personal al esenței și cooperării . Și am decis să mă prefac ..să mă prefac că admir . Până când am rămas doar cu doua din cele două sentimente ale trecutului și cu unul nou : admirația . Atunci ca prin magie , admirația a început să fie autentică și și-a invitat prietenii in viața mea : multumirea , iubirea ,pacea și prosperitatea . Atunci ura s-a simțit nefolosita de prea mult timp și a plecat , ea și nuantele ei : posomorârea , invidia și pesimismul . A luat cu ea și prietena ei draga , bârfă . M-am simțit cumva incompleta și singura fara aceste sentimente , o parte din mine părea secata și mă simtean goala . Atunci am inteles arta de a vorbi despre cineva in lipsa lui …am inteles că pot exista și situații în care un alt om mă poate face să mă simt într-un mod neplăcut dar că pot să vorbesc despre situația și să incetez sa spun tot felul de cuvinte neadecvate îmbrăcate în sentimentul de moment neplăcut . Așa acel gol s-a umplut cu ceva atât de frumos și firesc arta comunicării .
2 responses to “Jocul sentimentelor”

 1. ‘Neata buna!
  În universul celor 3 dimensiuni al oglinzilor aparente, false si înselatoare,toti cadem, adeseori luati de val, inconstienti de al copilului semnal subliminal!
  Zi le însorite, binecuvântate, fericite!

  Liked by 1 person

  1. Neața Iosif . Da, ai dreptate . Daca totul e un joc noi ce piese de Monopoly scoatem când jucam rummy ? ;). Îți doresc o zi plina de lecții frumoasa 🥰

   Like


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: